Hatalmas siker a Kárpát-medence első étteremkalauza

Igényes nyomdai kivitelezésben és 470 oldalas terjedelemben jelent meg az első Kárpát-medencei étteremkalauz. A mintegy 500 vendéglátóhelyet bemutató, 1500 fotóval illusztrált kiadvány szerzője, Borbély Zsolt Attila elfogulatlanul minősíti a konyhát és a kiszolgálást, fontos gasztronómiai ajánlót nyújtva az erdélyi, délvidéki, őrvidéki, anyaországi, felvidéki és kárpátaljai étteremlátogatók számára. 

A kötetet hatalmas érdeklődés kíséri, számos helyszínen mutaták már be eddig a királyszállási Nagy-Magyarország Parkon át Temesvárig. 

A kötetről

Egyre többen döntenek úgy, hogy bebarangolják a Kárpát-medencét várakat, természeti látnivalókat felkeresve, túrázva, magyar emlékek után kutatva. De bármerre is járunk, az élmény teljességéhez elengedhetetlen egy helyi étterem, borozó, cukrászda felfedezése. A kiadó reményei szerint ezek kiválasztásában segít az első Kárpát-medencei merítésű étteremkalauz, mely az adott helyről, annak történelmi hátteréről, a berendezésről, a stílusról, a személyzet képzettségéről, az étlapszerkesztésről, az alapanyagokról – egyszóval mindarról, ami az utazót érdekelheti – információval szolgál. A könyv teljes tartalma, az aktuális frissítésekkel folyamatosan kiegészítve, a karpatiaettermek.hu honlapon is elérhető.

„Szinte alig hihető feladatba vágta a fejszéjét – vagy inkább bicskáját – Borbély Zsolt Attila köz- és szakíró, amikor arra vállalkozott, hogy nemcsak „Tolnát-Baranyát” járja be gasztrokalandokat keresve és találva, hanem az egész Kárpát-medencét, Székelyföld háromszéki csücskétől Tótországig és lenn a Délvidékig és még folytathatnánk „határtalanul”… – írja a kötetről dr. Csizmadia András, gasztronómus, borakadémikus.

A kötet megrendelhető a karpatiakonyv.hu weboldalon is.

Címkék: